woensdag 30 maart 2011

Nieuwe aanwinsten

Afgelopen zondag was de SLN beurs weer. Natuurlijk ben ik niet met lege handen naar huis gegaan.

Eèn van de nieuwe aanwinsten, net zoals die van een hele hoop andere mensen vermoed ik, is de nieuwe GT40 #24 van Slot.It. Dit is gewoon een ontzettend mooie auto en gaat als de brandweer. Alleen even de spacers onder de vooras weg gehaald, deze stond anders wel erg hoog en raakte de baan niet.
Binnenkort ook maar even kijken of ik bestaande polyurethaan bandjes heb die passen of dat ik nieuwe mallen moet maken. Maar eerst verder met het maken van de bandjes voor anderen.

De andere aanwinst van afgelopen zondag is een Slot.It white-kit, een Lancia LC2. Ik ben er nog niet uit wat voor kleuren deze gaat krijgen, maar dit heeft geen haast.
Wat zitten daar trouwens ontzettend veel onderdelen bij, er zitten meer onderdelen in een slotauto dan dat je eigenlijk denkt. Er zitten ook een paar onderdelen bij waarvan ik werkelijk waar geen idee heb waar deze moeten, dus waarschijnlijk zal ik een aantal onderdelen over gaan houden.


Stiekem is ook nog een andere nieuwe aanwinst te zien op de foto, een Slot.It SCP-1 v1.1 welke ik vorige maand heb gekocht.

Sommige zullen mij misschien voor gek verklaren, maar ik heb er een Carrera stekker op gesoldeerd. Misschien dat bananenpluggen of een XLR-stekker een verstandigere/handigere keus waren, maar dan had ik het aansluitstuk op de racebaan aan moeten passen. Nu hoef ik dat dus niet te doen. En daarbij, ik rij niet op een club of bij anderen, of anderen bij mij (behalve dan m'n race-maatje, maar die heeft nu ook een SCP-1 met Carrera stekker). Dus vandaar mijn keuze om er een Carrera-stekker aan te solderen.

Vergeleken met de standaard Carrera-regelaar is de SCP-1 echt een geweldig stukje techniek. Zeker met magneetloos rijden maakt dit echt een ongelofelijk verschil. Ik moet nog wel wennen aan het instellen van de regelaar, maar dat vergt gewoon wat gewenning hoop ik.

vrijdag 18 maart 2011

Tentje knutselen

Ik heb inmiddels 1 pitgebouw van Carrera staan. Ik vind maar 1 pitsgebouw erg weinig, maar aangezien dit de enige plek is waar ik niet tegen de achterkant van een pitsgebouw aan kijk, moet ik het helaas bij 1 pitsgebouw houden, 2 naast elkaar past net niet.

Wel had ik het idee om de bandjes die ik niet gebruik/nodig heb, naast het pitsgebouw op te stapelen. Ze moeten tenslotte ergens de banden laten die van de auto's af komen, niet waar?
Ik kwam tijdens het rondkijken op internet een leuk 'tentje' tegen en deze leek mij erg leuk om naast de pits te zetten om daar de bandjes onder te bewaren.



Deze is, eigenlijk geheel tegen verwachting in (ik weet hoe handig ik ben, of beter gezegt hoe handig ik juist niet ben), goed gelukt. Alleen moet ik nog iets verzinnen om de 'tentstokken' wat steviger te maken, deze zijn een beetje wankel.

maandag 14 maart 2011

Bandjes, bandjes, bandjes!

Eindelijk weer wat extra bandjes gemaakt en even snel kunnen testen.


Inmiddels is gebleken dat de polyurethaan bandjes een stuk meer grip bieden dan rubberen bandjes, vandaar dat we voor alle auto's die we hebben bezig zijn bandjes te maken. Met de laatste batch zouden alle auto's voorzien moeten zijn van bandjes (op 1 truck na). Helaas hadden de bandjes voor de Porsche 908 te veel luchtbellen, dus die moeten over.


Ook bij wijze van test geprobeerd of de Megane (4WD) sneller is met de polyurethaan bandjes voorop in plaats van rubber, maar dat blijkt niet het geval. Ik heb zelfs het idee dat deze een stuk langzamer is. Daar zitten nu dus weer rubberen bandjes onder aan de voorkant.


De New Man Porsche 956 (zonder magneet) gaat werkelijk waar als een raket rond de baan. Ik ben echt onder de indruk van deze wagen.
De gele MAN gaat ook als op rails de baan rond. Was het met de rubberen bandjes geen probleem om deze in een drift te gooien moet je met de polyurethaan bandjes goed je best doen om te kunnen driften. Hij zal eerder achterste voren komen te staan omdat je gewoon zo snel de bocht in moet duiken om de grip te verliezen dat een drift bijna niet meer mogelijk is nu.