maandag 22 augustus 2011

GroupC-32 Voorronde

Afgelopen vrijdag hebben Jesper en ik meegedaan aan een voorronde voor het GroupC-32 kampioenschap. Het was voor ons de eerste keer, dus geen al te grote verwachtingen.

Toen wij aan kwamen stond er al een grote groep van de Slotrace Club Rotterdam en Mario, de eigenaar van de baan, Corvette Speedway. Na de kennismaking en even wat gepraat te hebben gingen we naar binnen om kennis te maken met de baan.



Na eerst even de kat uit de boom te hebben gekeken zijn we begonnen met was testrondjes. Dit is een erg leuke baan die erg uitdagend is en blijft. Ik vond dat de baan makkelijker er uit zag dan dat het ook echt was om er op te rijden. Gelukkig reed mijn Sauber Mercedes erg fijn ook al zaten de standaard bandjes er nog onder.
Aangezien je maar met 3 tegelijk kon rijden moest er gerouleerd worden tijdens het oefenen, dus nog tijd zat voor het maken van wat foto's.








Voor de race zelf werden er bandjes uitgedeeld. Deze bandjes (ik geloof Slot.It P6) hadden ongelofelijk veel grip op Mario's baan. Eigenlijk zelfs te veel grip, veel hadden last van bandjes die er af liepen. Ikzelf moest zelfs tijdens de 2e keer rijden in de eerste heat bijna iedere ronde stoppen om de bandjes weer goed op de auto te doen. Tja, dat zorgt dan niet echt voor een goed resultaat en was zelfs erg frustrerend. Ondanks de frustraties vond ik het toch een erg leuke ervaring. En gelukkig ging het tijdens de 2e heat een stuk beter en is er zelfs helemaal geen bandjes af gelopen bij mij (en volgens mij zelfs bij niemand).



Helaas zat er met name vanwege het bandenprobleem in de eerste heat niet meer in dan de laatste plaats voor mij (88 rondes) en Jesper èèn na laatste (95 rondes). Maar toch was het een erg leuke ervaring en ik vind het dan ook jammer dat we niet eerder hebben besloten om mee te doen aan een voorronde voor het GroupC-32 kampioenschap, dan hadden we misschien wat betere resultaten kunnen behalen.

woensdag 17 augustus 2011

Brumos Porsche


Een paar weken geleden had ik al geblogd over de Porsche 997 GT3 RSR van NSR. Ik had gekozen voor een whitekit. Onder andere vanwege het verschil en prijs tussen een gekleurde versie en een kit versie. Ook omdat ik de auto in het wit gewoon mooi vind.

Na het in elkaar knutselen en verven van het interieur kwam ik op het idee om de velgen een kleurtje te geven in kleuren geïnspireerd door de Brumos Porsche's uit de racerij.
Omdat ik met de Brumos kleuren in m'n hoofd rond bleef lopen heb ik na een paar dagen maar besloten om de Porsche om te toveren naar een volwaardige Brumos Porsche (op de velgen na dan, die heb ik blauw/rood gehouden). Aangezien foto's meer kunnen zeggen dan woorden laat ik de foto's de rest van het verhaal maar vertellen:




vrijdag 12 augustus 2011

Reclamebord

De baan is nog lang niet klaar, maar toch kon ik het een tijdje geleden al niet laten om te proberen een reclamebord te maken. Ik had gezien hoe Marc van Het Souterrain dat maakte en ik vond dat een leuk idee voor langs de racebaan.
Met wat koperdraad, een  (leeg) blikje Monster, oud cd hoesje, een soldeerbout, soldeer, wat verf en een beetje geduld ben ik toch tot een aardig resultaat gekomen vind ik zelf, zeker voor herhaling vatbaar.

maandag 8 augustus 2011

New and improved Souterrain

Afgelopen vrijdag hadden Jesper en ik de eer om de eerste bezoekers te zijn op het vernieuwde Souterrain van Marc Stouten.
Marc is de afgelopen paar weken druk bezig geweest met het afbreken van de oude baan en het opbouwen van de nieuwe baan. Hij doet dit zo snel en zo mooi dat het haast lijkt alsof het makkelijk is.

Ik heb 1 keer op de oude baan gereden en dit was ook gelijk mijn eerste keer op hout rijden. De baan beviel mij erg goed en ik vond het dan ook een beetje jammer dat Marc de baan af ging breken. Tijdens het zien van de updates van het opbouwen van de nieuwe baan begon dat gevoel een beetje weg te gaan, de nieuwe baan zag er serieus goed uit!
Na het rijden op de nieuwe baan kan ik alleen maar toegeven dat het een goed idee is geweest, de nieuwe baan rijdt erg prettig, het is een mooie vloeiende baan geworden.

Ik had deze keer mijn 'goede' camera mee en heb redelijk wat foto's gemaakt, die zijn hier onder te vinden dus:


Marc al gelijk aan het sleutelen (was geloof ik een sleper los geschoten bij een auto van Jesper).



Daar is aanwinst nummer 3 te zien, een Slot.It Sauber Mercedes C9 (gekocht om mee te kunnen doen aan een Group C 32 voorronde op 20 augustus op Corvette Speedway in Zundert).


Oud versus nieuw (Toevallig ook oud(er) tegen jong: Marc tegen Jesper).


Hightech tijdsmeting op de nieuwe baan.



Marc's Slot.It F40.


Jespers parkeerplaats. Hier vloog hij er heel vaak uit. Uiteindelijk is de put ook een verdieping lager geëindigd.




De Pioneer Mustang en Ninco1 Mustang van Jesper.


Jawel, ook deze was weer van de partij.


Tja, die reed natuurlijk veels te hard...


Erg gave Cooper is dit.



Tja, dat krijg je ervan als je het met een Mitsubishi Lancer op probeert te nemen tegen 2 Ferrari F40's...

donderdag 4 augustus 2011

Een hele tijd niets, en dan ineens 2

Zo heb je een hele tijd dat je geen nieuwe slotauto's erbij hebt, en zo heb je er ineens 2 binnen een week tijd.
De eerste was al bekend, de NSR Porsche 997 RSR. Daar is nu een Fly Racing Ferrari F40 bij gekomen.
 


Beide auto's zijn ook direct voorzien van de Polyurethaan bandjes uit eigen keuken.
De NSR heeft zoals eerder vermeld de snelste tijd te pakken op mijn baan. Dit zonder de auto verder af te stellen en zelfs zonder de bedoeling om echt hard te gaan, dit waren slechts 10 á 20 rondjes om de auto uit te proberen.
De Fly Racing heeft slechts 3 langzame rondjes gedaan om te testen of deze wel wil rijden, verder nog geen snelle rondjes gereden.