maandag 22 augustus 2011

GroupC-32 Voorronde

Afgelopen vrijdag hebben Jesper en ik meegedaan aan een voorronde voor het GroupC-32 kampioenschap. Het was voor ons de eerste keer, dus geen al te grote verwachtingen.

Toen wij aan kwamen stond er al een grote groep van de Slotrace Club Rotterdam en Mario, de eigenaar van de baan, Corvette Speedway. Na de kennismaking en even wat gepraat te hebben gingen we naar binnen om kennis te maken met de baan.Na eerst even de kat uit de boom te hebben gekeken zijn we begonnen met was testrondjes. Dit is een erg leuke baan die erg uitdagend is en blijft. Ik vond dat de baan makkelijker er uit zag dan dat het ook echt was om er op te rijden. Gelukkig reed mijn Sauber Mercedes erg fijn ook al zaten de standaard bandjes er nog onder.
Aangezien je maar met 3 tegelijk kon rijden moest er gerouleerd worden tijdens het oefenen, dus nog tijd zat voor het maken van wat foto's.
Voor de race zelf werden er bandjes uitgedeeld. Deze bandjes (ik geloof Slot.It P6) hadden ongelofelijk veel grip op Mario's baan. Eigenlijk zelfs te veel grip, veel hadden last van bandjes die er af liepen. Ikzelf moest zelfs tijdens de 2e keer rijden in de eerste heat bijna iedere ronde stoppen om de bandjes weer goed op de auto te doen. Tja, dat zorgt dan niet echt voor een goed resultaat en was zelfs erg frustrerend. Ondanks de frustraties vond ik het toch een erg leuke ervaring. En gelukkig ging het tijdens de 2e heat een stuk beter en is er zelfs helemaal geen bandjes af gelopen bij mij (en volgens mij zelfs bij niemand).Helaas zat er met name vanwege het bandenprobleem in de eerste heat niet meer in dan de laatste plaats voor mij (88 rondes) en Jesper èèn na laatste (95 rondes). Maar toch was het een erg leuke ervaring en ik vind het dan ook jammer dat we niet eerder hebben besloten om mee te doen aan een voorronde voor het GroupC-32 kampioenschap, dan hadden we misschien wat betere resultaten kunnen behalen.

4 opmerkingen:

 1. Mooi te lezen dat steeds meer thuisracers de clubbaan weten te vinden en vooral, de GroupC-32 ! Jammer dat het voor mij zover is, ik was graag ff wezen buurten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mede dankzij jouw duidelijke en behulpzame blogpost over het opbouwen van een GroupC-32 auto ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat jullie het leuk vonden! :-)

  Er is momenteel overleg om de eerste ronde misschien te schrappen vanwege de vele problemen met de bandjes en alleen de tweede ronde mee te laten tellen, dat zou een eerlijker resultaat geven.

  Groetjes,
  Mario

  BeantwoordenVerwijderen