vrijdag 20 januari 2012

Opbouw NSR 917K voor de 9 uurs Endurance van 15-01-2012

Op 14 en 15 januari heeft SRC Eindhoven een 9 uurs endurance race georganiseerd. Marc Stouten, Jesper en ik hadden ons ook opgegeven om mee te doen en later bleek dat wij de enige thuisrijders waren. Om deel te nemen moesten we een NSR Classic hebben. Deze werd dan ook aangeschaft in de vorm van een Porsche 917K Whitekit. Een whitekit omdat we op deze manier zeker wisten dat we onze auto konden herkennen op de baan. Als je 9 uur lang 2 dezelfde auto's uit elkaar moet houden dan duurt die 9 uur erg lang. Aan mij de taak om de whitekit van een kleurtje te voorzien en verder te laten voldoen aan de reglementen. Dus dan beginnen we met een grondlaag, sterker nog, 3 grondlagen die tussen iedere laag op werden geschuurd met fijn schuurpapier. Dan kan de eerste kleurlaag er over.
Na een paar lagen kleur kon er afgeplakt worden voor de tweede kleur, met het volgende resultaat:
Tijdens het drogen van de paar lagen rood en de eerste laag blanke lak ook maar onze coureur van een laagje verf voorzien inclusief de cockpit.
Hierna was het tijd om te beginnen met de decals te plakken. Hier zie ik dus altijd tegen op. Iedere keer als ik decals zie moet ik weer denken aan de vliegtuigjes van vroeger en hoe ik de decals altijd kapot kreeg. Ik denk dat het deze keer beter gelukt is.
Hierna konden de laatste lagen blanke lak er overheen en na het drogen en verder in elkaar zetten en de LEDs solderen was ze klaar.
Wat glanst ze mooi hè?
Klaar op de zaterdag, de volgende dag was onze racedag. Dus met een standaard auto (op de motormount na, verplicht rood) op naar SRC Eindhoven.
Daar aangekomen en even een praatje gemaakt te hebben wisten de meer ervaren slotracers genoeg en werd de auto toch nog even omgebouwd om beter mee te kunnen komen.
Hierna was het tijd voor de race, dus de auto mocht de baan op.
En wat vonden Jesper en ik daar van?
Met nog 10 minuten van de 9 uur te gaan viel helaas de stroom uit. Echter met wat rekenwerk kon er toch een eindstand komen die redelijk had geklopt als we de laatste 10 minuten nog door hadden kunnen rijden. Ons doel van de dag was meerijden en ervaring op doen. Mijn eigen doel was om boven de 2000 rondjes te komen. Dit is ons uiteindelijk gelukt (2069 rondes) maar we zijn wel, zoals verwacht, laatste geworden (stiekem natuurlijk wel eerste van de thuisrijders). Ik vond het in ieder geval een zeer geslaagde ervaring en zou het graag nog een keer over doen. Voor nu in ieder geval op naar de volgende race, 25 maart bij Marc Stouten, de Souterrain Cup!

1 opmerking:

  1. mooi verslag. Blog hoe jouw nieuwe auto tot stand is gekomen kon natuurlijk niet uitblijven!!!

    BeantwoordenVerwijderen