zondag 27 april 2014

NSR Ford GT40

In mijn vorige blogpost heb ik het over de NSR Ford GT40 gehad. Deze had ik gekocht voor deelname aan alweer de 3e Souterrain Cup die ik samen met de andere Marc organiseer (we zijn al druk bezig met het vervolg voor 2015!).
De GT40 heeft het zeker niet slecht gedaan maar de auto heeft tot vandaag ook nog geen meter gereden op mijn eigen baan. Inderdaad, de auto was op goed geluk in elkaar gezet en niet getest.

Daar is vandaag dus verandering in gekomen. Het was ook weer een tijdje geleden dat ik op mijn eigen baan heb kunnen rijden en omdat deze in mijn hobbykamer ligt, lag er ook een verzameling stof, slijpsel en zaagsel op. Eerst dus maar een doekje over de baan gehaald en toen de GT40 eens proberen.
Dat ging niet verkeerd, maar op de een of andere manier voelde de auto flink anders dan de NSR Porsche 917k. Ja, logisch eigenlijk aangezien het een hele andere auto is, maar de auto voelde niet als een NSR. Toen toch even de 917k op de baan gezet met een vermoeide motor en die was toch 4 tiendes sneller dan de GT40. Pardon?

Dan de auto maar even met een schroevendraaier te lijf gaan. De aller achterste schroeven een halve slag losser gezet, slechts een halve slag! Wat een verschil! De auto handelde gelijk een stuk beter en binnen een paar rondes zat ik er mee op de tijd van de 917k.
Nog een paar rondjes later en ik had het gevoel de GT40 goed de baas te zijn, dus de DS-200 ingesteld op 500 rondjes en gaan met die banaan!

500 rondjes? Ja, echt, 500 rondjes, mijn mini-endurance race: de CPO 500. Tot nu toe slechts met 1 andere auto gedaan, de Slot.It Ford GT40, dus ook meteen een mooie verlijking met de NSR versie.

De DS-200 geeft met een piep aan dat ik van start mag gaan en de GT40 schiet uit de starblokken. Zo nu en dan geeft de DS-200 een piep om aan te geven dat er een snelle ronde is neer gezet. Deze negeer ik meestal om niet uit mijn concentratie te komen, maar dan toch stiekem even kijken: ergens in de 4,2 seconden. Nog geen baanrecord maar niet ver er van af, dat moet dus sneller. Maar dan ga je ook wel eens te snel en vlieg je er uit. Goed, na 96 ronden de eerste uitvlieger. Auto in het spoor en de rust herpakken. Piept die DS-200 weer! Een vlugge blik leert dat ik het baanrecord zojuist heb verbeterd.

Enkele piepjes en uitvliegers later zie ik dat ik ontzettend dicht op de magische grens van 4 seconden zit (4.050 seconden). De volgende paar rondes zijn bagger en rond de 4,2 seconden, ik zeg tegen mezelf dat ik me weer moet concentreren en aan het eind van de volgende ronde hoor ik weer een piep: onder de 4 seconden!
Die snelste tijd verbreek ik nog een aantal keer tijdens de laatste 150 rondes.

De 500 rondjes leg ik met de NSR GT40 bijna 3 minuten sneller af dan met de Slot.It GT40. De snelste ronde was uiteindelijk een 3.873, ik ben onder de indruk van deze wagen.


De enige twee deelnemers van de CPO 500 tot nu toe zijn de GT40's van Slot.It en NSR, hier onder hun tijden:
1. NSR Ford GT40: 34 minuten en 56,122 seconden
2. Slot.It Ford GT40: 37 minuten en 51,092 seconden

3 opmerkingen:

  1. Hahaha, een Endurance race in je eentje !!! Wel snelle tijden. Hoe lang is je circuit?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, je moet het toch leuk houden voor jezelf. En alleen maar rondjes rijden zonder doel gaat ook saai worden op den duur.

    Het is maar een klein baantje, beide sporen zijn 8,5 meter (Carrera neemt nou eenmaal veel ruimte in). Echter is het een baan die uitdagend genoeg is ondanks de lengte (of het gebrek hier aan).

    BeantwoordenVerwijderen