zondag 2 november 2014

Veiligheid voor alles! (2)

Ik heb het al eens eerder over veiligheid op de racebaan gehad, maar met dit onderwerp moest ik nog verder.

Omdat de racebaan even op een laag pitje heeft gestaan, heeft het ook even geduurd voordat ik weer verder ging knutselen er aan.
Omdat er nog wel eens een auto vanaf de fly-over naar beneden kukelde moest daar ook wat aan worden gedaan. Op zich niet gek, dat als je flink hard de bocht uit komt en uit het slot vliegt je dan ook naar beneden valt als er niets is om je tegen te houden, maar dat was mij nog niet gebeurd tot het met een avondje racen met Jesper gebeurde. Daar moest dus iets aan gedaan worden.

Ik was al enige tijd aan het verzinnen wat ik daar voor kon gebruiken, styreen of gewoon hout, misschien wel karton maar dat zou wel eens snel kapot kunnen gaan. Vorige maand was ik bezig de meubeltjes voor de kinderkamer in elkaar te zetten en de dozen waar dat in zat waren aan de zijkanten verstevigd met stroken hout. In verschillende maten want de dozen waren ook verschillend, maar er bleken een paar stroken bij te zitten die exact dezelfde hoogte hadden als de bandenstapels (die met de sponsoring er op), perfect!

Vandaag dus even aan het knutselen geweest, de sponsor-stroken er op geplakt en daarna eens zitten bedenken hoe ik het eigenlijk vast ga krijgen. Met wilskracht alleen blijft het niet zitten. Gaten boren is niet mooi (en zou in het meest extreme geval zelfs voor schade aan de baan en/of slotauto kunnen zorgen). Dan maar lijmen, met een lijmpistool.


En dat ging nog best wel prima zoals op de foto's is te zien. Hou er wel rekening mee dat het spul gloeiend heet is en dat je ook niet te lang moet wachten met vast plakken want dan kan je overnieuw beginnen.Nadat de stroken er op zaten heb ik ook nog even een paar rondjes gereden. Ik had een tijdje terug een Ninco Lightning Ford GT gekocht in de kleuren van het Marc VDS team, ziet er onwijs gaaf uit maar ging voor geen meter. Bleek dat de motorpod was gebroken, hierdoor schoot de as er steeds uit.
Gisteren bij Klaas Bos op bezoek geweest samen met Timon en Jesper, en daar eindelijk een nieuwe motorpod gekocht. Volgens Klaas had ik mazzel dat die er nog was, schijnt dat Ninco-onderdelen erg slecht verkrijgbaar zijn.
Nou goed, deze dus omgewisseld met de gebroken motorpod en *plop* ik heb een nieuwe snelste auto op de baan. De tijd die tot nu toe het snelste was met dik een tiende verbeterd.


Ook eindelijk de pinion van de ProSlot Toyota GT-One vervangen door eentje die niet gescheurd was. Ook deze auto had nog geen rondje gereden op de baan, het blijkt ook een fijne, stabiele auto te zijn. Niet super snel, maar er is goed mee te rijden.

3 opmerkingen: