donderdag 26 maart 2015

Souterrain Cup 2015: Geel!

Geel!

Geel? Ja, geel. Maar daar kom ik straks op terug

Eerste even terug naar vorig jaar rond deze tijd. De Souterrain Cup 2014 is net voorbij, en binnen een paar dagen heb ik een idee voor de 2015 wedstrijd: endurance!
Ja, het moest een endurance race gaan worden, daar had ik zin in maar ik moest Marc S nog overtuigen. Na wat Whatsappen, mailen en praten bleek dat hij het ook wel zag zitten en zo stond de opzet voor de Souterrain Cup voor 2015 al vast.

Dan komen we op het volgende punt: welke auto? Die keuze was ook snel gemaakt, ik had voor de wedstrijd van 2014 een nieuwe NSR Ford GT40 gekocht om mijn oude, vertrouwde, NSR Porsche 917K te vervangen.
Maar die was saai blauw en onpersoonlijk. Daar moest natuurlijk een persoonlijk tintje aan worden gegeven, net zoals toen met de 917K. Daar zou ik wel voor zorgen, dus werd er een wit GT40 kapje van NSR aangeschaft en omgetoverd tot een echte racewagen:


Tussentijds heb ik natuurlijk ook nog de bandjes gemaakt.Ook voor mijzelf heb ik daar nu weer een redelijke voorraad van, daar kan ik weer een jaartje mee vooruit.


En dan is het eindelijk zo ver, 22 maart, de dag van de Souterrain Endurance, en wat blijkt: alle teams komen aan de start met een gele auto, jawel, allemaal geel. Alsof het afgesproken werk was...


Voor dat de race begint moesten de teamcaptains lootjes trekken om te beslissen op welke baan er werd gestart. Wij mochten starten op de rode baan, daar waren we heel blij mee omdat rood de snelste baan is en we zo direct aan het begin een buffer op konden bouwen. Maar in ons achterhoofd wisten we dat deze buffer weer hard terug zou gaan lopen zodra de andere teams op de rode baan zouden rijden.
Niets bleek echter minder waar, noem het thuisvoordeel, noem het een goed geprepareerde auto, maar de andere teams konden niet aan het aantal rondjes komen welke wij op de rode baan neer hadden gezet.

De tweede heat was op de gele baan, deze ligt mij persoonlijk iets minder, en dat was kennelijk ook het geval bij sommige van mijn teamgenoten. Deze heat werden we tweede, op minder dan 2 rondjes achter de eerste.
De derde heat reden we op de blauwe baan, en deze ging eigenlijk ook erg goed. Mede dankzij wat bandenwissel-problemen van Slot Race Team Twente (welke op de snelle rode baan reden) konden wij deze heat ook winnen.

Uiteindelijke zijn wij eerste geworden met 2639,7 rondjes. Slot Race Team Twente tweede met 2552,6 rondjes en Just For Fun derde met 2453 rondjes.
Wat mij betreft is het een geslaagde dag geweest en doen we dit volgend jaar weer (misschien zelf een langere race?).


Ow, en het verjaardagscadeautje van Jesper en zijn vriendin:

4 opmerkingen:

 1. Souterrain Cup Endurance 9 hrs 2016. Nu nog een datum voor het 5 jarige jubileum! !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En een andere baan. Heb al wat ideeƫn in mijn hoofd zitten!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 9 uurs? Om eerlijk te zijn denk ik dat ik dan afhaak. Dat betekent niet alleen vroeg opstaan zoals nu al het geval is, maar ook nog eens laat thuis. Niet echt fijn als je de volgende dag moet gaan werken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, hoe leuk het ook zal zijn, 9 uur is iets te veel van het goede inderdaad. Met de 6 uur zitten we precies goed om het voor iedereen leuk en toegangkelijk te houden.

   Verwijderen