maandag 23 mei 2011

Van Carrera naar XLR

Ik had nog zo netjes het aansluitstuk van Carrera afgemonteerd op de hoek van de plank waar de racebaan op ligt, ook helemaal netjes weer aangesloten zoals Carrera het voor ogen had.Niet al te lang daarna kwam het besluit om over te stappen op de regelaars van Slot.It.
Omdat ik eigenwijs was wou ik graag het aansluitstuk van Carrera laten zitten. Opzich kan dit prima, gewoon de stekkers van de originele Carrera regelaars op de SCP solderen. Dit werkte ook gewoon goed.

Aangezien we 2 weken geleden bij Marc van 'Het Souterrain' te gast waren en ik toch wel graag gebruik wou maken van mijn eigen regelaar heb ik besloten over te stappen naar XLR stekkers. Dit netjes aangesloten volgens het schema wat ik op internet had gevonden, werkte prima op mijn baan.
Helaas werkte dit echter niet bij Marc's baan, de bedrading van zijn baan was anders.
Zodoende ben ik er dus achter gekomen dat de Carrera bedrading op een hele andere manier zit dan hoe de houten banen bedraad zijn. Ergens was dit natuurlijk ook te verwachten.

Uiteindelijk maar andere cartridges besteld voor de Slot.It regelaars en daar de XLR stekkers op gezet. Nu moest dus eigenlijk het mooi afgewerkte Carrera aansluitstuk er aan geloven.
Met mijn beperkte knutselvaardigheden maar een plankje in elkaar gezet met de aansluitingen die nodig waren. Ook meteen de bedrading van mijn baan omgegooit, dit leverde wel wat gepuzzel en hoofdpijn op, maar het is gelukt.
In een moment van onuitputtelijke handigheid had ik opeens wel een smalle schroevendraaier een halve centimeter in m'n vinger staan, dus ik kan met recht zeggen dat dit met bloed, zweet en tranen is gemaakt.
Maar het werkt wel!

1 opmerking:

  1. Hoi Marc, ben een week weg geweest van werk. Zag op mijn blog jouw reactie dat je eea heb opgebouwd naar XLR. Klasse!! Nu kunnen bezoekers ook terecht op jouw baan met hun regelaar als ze XLR proof zijn. En dat zijn de meeste!!! Maak graag over paar weken een afspraak om jouw baan te bekijken!

    groetejs MArc

    BeantwoordenVerwijderen