dinsdag 7 januari 2014

Goede voornemens?

Noem het goede voornemens, noem het wat anders, maar wonder boven wonder ben ik afgelopen weekend weer verder gegaan aan mijn racebaan.

In 2012 is er bijna niets gedaan aan de baan door gebrek aan motivatie en daardoor zijn er ook nauwelijks updates op dit blog geweest. En wat gebeurd er dan met een groot, bijna platte, oppervlak? Juist ja, daar komen dozen op te staan en tussen de dozen in komt allemaal losse meuk te liggen die even niet op de werkbank kunnen liggen. Begin 2013 was het daar vol en is het stapelen door gegaan op de werkbank, want ach ja, sleutelen en hobbyen kan je ook wel aan de keukentafel. Dat is dan toch nog voor de zomer allemaal opgeruimd en in juli is Marc (Het Souterrain) langs geweest om mij te helpen met het vormgeven van de rotsen/bergen op de baan.


De motivatie was weer aanwezig, maar er zat nog een klein dingetje tegen: kort daarvoor ben ik geopereerd aan mijn pols en kort daarna aan mijn enkel. Operaties waar ik van wist dat die er aan zaten te komen maar die toch een behoorlijke impact hadden. Mijn pols moet nog een keer geopereerd worden en voor mijn enkel loop ik nu nog voor controle bij het ziekenhuis omdat die niet helemaal is hoe het zou moeten zijn (operatie is gelukkig wel goed gegaan). Dus dan staat het hele zooitje weer op een laag pitje. Afgelopen November zijn mijn vriendin en ik na ruim 10 jaar eindelijk getrouwd, dus daar ging ook wat tijd in zitten (voorbereiding, de dag zelf, huwelijksreis). Daarna komt kerst ook weer om de hoek kijken en zo'n leuk versierde huiskamer is toch een stuk gezelliger dan een koude hobbykamer toch?

En dan zitten we al weer in 2014, zal het dan dit jaar eindelijk lukken om de motivatie te houden en de baan af te maken? Nou, het vooruitzicht is goed aangezien ik al vanaf zondag weer aan het werk ben aan de baan en ik nu ook een duidelijk beeld heb wat er nog moet gaan gebeuren.

De laatste rotsen hebben hun basislaag gekregen. Dat betekende dat ik kon beginnen met het zand vast te plakken. Vanavond moet ik hier nog een laatste laag van plakken. Zodra al het zand vast is geplakt kan ik de baan even goed stofzuigen en kan ik beginnen met het drybrushen van de rotsen zodat die wat meer diepte gaan krijgen. Hierna de baan goed schoonmaken en waar nodig de slipstroken bijwerken. Daarna kan het gras er op komen en kan ik beginnen aan de finishing touches zoals plukjes mos op de rotsen, vlaggetjes, reclameborden etc. Maar dan is de baan in ieder geval rijdbaar.


Ja, ik heb er weer zin in, ben weer met plezier met deze hobby bezig.

1 opmerking:

  1. hèhè. Hahaha. Gelukkig zit er nu schot in. Ben benieuwd naar eindresultaat!!

    BeantwoordenVerwijderen