dinsdag 28 januari 2014

Muurtjes

Afgelopen weekend weer verder gegaan aan de racebaan. Ik ben begonnen aan een paar kleine klusjes, onder andere de slipstroken bijwerken waar nodig (op sommige plekken was er wat verf van de rotsen op de slipstroken gekomen), het neppe rood/wit van de Carrera slipstroken zwart geverfd, beetje gras gezaaid (wat op sommige plaatsen niet goed blijft zitten).

Toen ik daarmee klaar was schoot me te binnen dat ik nog een zak met steentjes had liggen en dat ik ooit eens het idee had om de verhoogde delen ergens op de baan daarmee te 'betegelen'. Dat was inmiddels al bekleed met gips en verf, dus dat moest er eerst af.


Daarna kon ik beginnen met het puzzelen. Op sommige plaatsen (voornamelijk de buitenkanten) was het muurtje te smal om de stenen overal hetzelfde te kunnen leggen. Hierdoor is het voorste muurtje eigenlijk in 3 delen opgedeeld.


De steentjes zelf hebben twee kanten: de ene kant is een grove kant die doet denken aan een grove, onbewerkte baksteen. De andere kant is veel gladder en deze vond ik zelf mooier. Gek genoeg zit er een bepaalde glans over de steentjes die je alleen ziet als je een foto met flits maakt, dat verschil is goed te zien op de foto's hier onder:


Nieuwe lading steentjes aanvoeren.


Verder met het tweede muurtje, ook hier weer puzzelen hoe de steentjes het beste passen.


En klaar.


Ik was ook nog niet helemaal tevreden met hoe het er voor het aansluitstuk er uit zag, dus daar ook maar steentjes geplakt. Ziet er gelijk stukken beter uit.

3 opmerkingen:

 1. profiact, zo blijf je lekker bezig! Wanneer racen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op mijn baan? Zodra ik het hekwerk heb kunnen maken (met het gaas van jou) en ik goede voedingen heb (die ik ook bij jou kom lenen :P).
   Dus ik denk dat na komend weekend de baan ver genoeg klaar is om er (veilig) op te kunnen rijden.

   Verwijderen
 2. Ok. Leg voeding ook maar klaar vanavond.

  BeantwoordenVerwijderen