woensdag 26 januari 2011

De racebaan

Zoals eerder vermeld ben ik bezig met het maken van een vaste baan. Na een paar maanden de baan in de huiskamer op te bouwen en af te breken ben ik dat om heel eerlijk te zijn zat. Mijn vriendin is er niet blij mee als de baan blijft liggen, en ik heb helaas een slechte knie waardoor het voor mezelf ook niet fijn is om steeds op de grond te zitten.

De oplossing is dus een vaste baan maken.
Voor mij is dat makkelijker gezegt dan gedaan. Geef mij een kapotte computer of telefoon en ik maak em voor je, maar daar stopt mijn handigheid wel zo ongeveer. Gelukkig zit er wel wat handigheid in de familie, in de vorm van mijn vader. Hij helpt mij dan ook met het maken van de vaste baan.

Mijn vaste baan wordt eigenlijk niets anders dan een plank die aan het plafond komt te hangen (ruimtebesparing) met een Carrera baan er op. Wel is het de bedoeling deze aan te gaan kleden met scenery, dat is voor mij ook één van de voordelen van een vaste baan.

Eerst heb ik opgemeten hoe groot de 'plaat' kan worden. Aangezien ik een Carrera baan heb, kan ik elke centimeter extra gebruiken. De bedoeling is dat de baan aan het plafond komt te hangen en dus omhoog kan worden gehesen wanneer ik deze niet gebruik.
Met de afmetingen in het achterhoofd ben ik een aantal banen gaan ontwerpen in Ultimate Racer, persoonlijk vind ik dit een geweldig programma hiervoor. Uiteindelijk op 2 ontwerpen uitgekomen die we ook in het echt uit wouden proberen. Uiteindelijk hebben we een keuze kunnen maken waar we ons goed in konden vinden.


Deze baan was voor ons uitdagend genoeg om na heel wat geraced te hebben nog niet te vervelen.
Overigens staat de kerstboom die je rechtsboven aan in de foto ziet al sinds het begin van deze maand niet meer ;)

Imiddels is het frame voor de 'plaat' al redelijk klaar. Voor het gemak wordt deze bij mijn ouders gemaakt, puur vanwege de ruimte die ik daar heb. Deze zal weer uit elkaar worden gehaald en naar ons huis worden verplaatst. Alles zal worden voorzien van een nummer zodat het een grote puzzel wordt en zo in elkaar kan worden gezet hier.
Tja, dan is zo'n plaat wel erg groot als je die eenmaal ziet liggen.
Tijd om te kijken of mijn kunsten met een centimeter goed genoeg zijn geweest, zal de baan passen?


Ja, de baan past.
Wel heel grappig dat toen ik de baan neer ging leggen op de plaat, de plaat ineens klein leek. Best groot dus zo'n Carrera baan.

Voorlopig is dit ook hoe de 'plaat' erbij ligt. De onderkant moet nog betimmert worden net zoals de bovenkant, daar kijk je tenslotte toch tegen aan als de baan niet gebruikt wordt. Ook komen er nog slipstroken van 3cm rondom de baan. Een Carrera baan mag dan breed zijn, maar als je er met de Fly/GB Truck vrachtwagens op rijdt, vallen de buitenste achterbanden buiten de baan in de binnenbocht (buiten-achter-binnen, klopt die zin? :S).
Ook komt er nog een opstaande rand rondom de 'plaat', ik heb alleen geen idee hoe hoog die moet worden. Gok op een centimeter of 5, die auto's hebben geen vleugels tenslotte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten