maandag 14 maart 2011

Bandjes, bandjes, bandjes!

Eindelijk weer wat extra bandjes gemaakt en even snel kunnen testen.


Inmiddels is gebleken dat de polyurethaan bandjes een stuk meer grip bieden dan rubberen bandjes, vandaar dat we voor alle auto's die we hebben bezig zijn bandjes te maken. Met de laatste batch zouden alle auto's voorzien moeten zijn van bandjes (op 1 truck na). Helaas hadden de bandjes voor de Porsche 908 te veel luchtbellen, dus die moeten over.


Ook bij wijze van test geprobeerd of de Megane (4WD) sneller is met de polyurethaan bandjes voorop in plaats van rubber, maar dat blijkt niet het geval. Ik heb zelfs het idee dat deze een stuk langzamer is. Daar zitten nu dus weer rubberen bandjes onder aan de voorkant.


De New Man Porsche 956 (zonder magneet) gaat werkelijk waar als een raket rond de baan. Ik ben echt onder de indruk van deze wagen.
De gele MAN gaat ook als op rails de baan rond. Was het met de rubberen bandjes geen probleem om deze in een drift te gooien moet je met de polyurethaan bandjes goed je best doen om te kunnen driften. Hij zal eerder achterste voren komen te staan omdat je gewoon zo snel de bocht in moet duiken om de grip te verliezen dat een drift bijna niet meer mogelijk is nu.

12 opmerkingen:

 1. De voorbanden moeten volgens mij zo min mogelijk grip hebben. Ze mogen geen wrijving veroorzaken. Bandenmakers hebben Zero Grip banden in hun assortiment. Jij binnenkort ook als beginnend banden producent....
  Geen grapje. Volgens mij kun je er een aardig centje mee verdienen. De mensen die siliconen banden maken (Slot Angels uit Oostenrijk) verdienen er ook goed aan, schat ik zo in.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stiekem weet ik dat wel, maar omdat de Megane 4 wiel aandrijving heeft vroeg ik me toch af of het verschil zou maken, of de voorbanden de auto uit de bocht zouden trekken.

  Geld er aan verdienen is iets waar ik nu nog niet eens aan (mag) denk(en). Ik weet nu dat de bandjes het goed doen op een Carrera baan, maar hoe ze het doen op bijvoorbeeld hout dat is nog maar de vraag. Ook heb ik nu nog te veel 'foute' bandjes er tussen zitten, met luchtbellen etc. Moet er nog even een handigheid in krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook geen grapje, maar wat kost een set bandjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, geen idee eigenlijk. Hoe klinkt 1 euro per bandje excl. verzendkosten (postzegel)?

  Ik heb nog niet zo veel auto's/mallen, voor welke slotauto zou jij bandjes willen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Graag zou ik wel eens een setje of twee van je uit willen proberen, heb je ook al de gewone slot-it maat 19/10 ?.

  Ik rij momenteel op rubber en silliconen, dus ik ben benieuwd naar dit rijgedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens mij wel, als het goed is zitten er 19x10 bandjes onder de Porsche 956. Wil jij 1 of 2 paar? De bandjes moeten 48 uur uitharden voordat ze uit de mal kunnen en ik heb maar 2 mallen voor de 19x10 bandjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mail anders maar even. Kunnen we even makkelijker bespreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Marc,
  19/10 of 20/12. Je hoeft voor mij geen nieuwe mallen te maken. Mijn favoriete auto's zijn NSR (Mosler), SLot-it Ferrari F40/P312 en Alfa Romeo. Graag 12 bandjes. Mijn email adres is marc.stouten@kpnmail.nl. Maak geld per direct over als mij gegevens door mailt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 19x10 heb ik, die zitten op mijn Slot.It Porsche 956 heb ik gisteren geleerd.
  Ik kan nu per keer 2 bandjes maken dus het gaat even duren, zodra ik ze klaar heb zal ik het je laten weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Marc,

  Ik zou ook graag een keer jouw siliconenbandjes willen proberen, maar dan voor (Carrera) auto's in schaal 1:24. Ben je bereid (kan je) ook bandjes voor deze schaal te maken? Opsturen hoeft niet, ik woon zelf ook in Rotterdam-Ommoord.

  Groet,
  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Patrick,

  Op dit moment doe ik dat nog liever niet. Ik beschouw de bandjes nog steeds als probeerseltjes.

  Ook zitten er nog al wat kosten aan verbonden aangezien ik hier speciaal mallen voor moet gaan maken, waar ik zelf niets aan heb aangezien ik geen 1/24 modellen heb.

  Op deze manier zullen de bandjes erg duur worden voor slechts een 'probeersel'.

  Dus nu wil ik dat niet doen, mocht ik in de toekomst een 1/24 slotauto erbij nemen, dan wil ik daar best bandjes voor maken, ook voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Marc,

  Zelf heb ik geen zin/tijd (2 linker handen) om met dit experimenten aan de slag te gaan. Ik heb er dus alle begrip voor dat je geen zin hebt om voor "jan en alleman" (zeker niet voor een vreemde) bandjes te maken.

  Mocht je overgaan tot aanschaf van een slotcar in schaal 1:24 (is overigens aan te bevelen) dan lever ik graag een bijdrage aan het drukken van de kosten voor de nieuw bandjes.

  Groet,

  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen